×

Inginer Victor Bogdan

Apisan Forte - Ing. Victor Bogdan


Fitoterapeut, reflexoterapeut, membru al Societatii Romane de Apiterapie
Detinatorul Brevetului de Inventie pentru produsul apicol Apisan Forte, inregistrat la OSIM Romania in anul 2006, in baza avizului eliberat de Ministerului Sanatatii si Familiei din Romania - Bucuresti din anul 2003.

Apisan Forte este o combinatie unica si complexa de ingrediente apicole cu o actiune ampla si cu spectru larg la nivelul intregului organism.

Formula speciala Apisan Forte elaborata de Ing. Victor Bogdan are la baza 2 aspecte importante si anume dorinta de a-si imbunatatii calitatea vietii si sanatatea cu produse apicole si imbinarea invatamintelor obtinute de la Valeriu Popa in realizarea acestui supliment apicol deosebit.

Exista la momentul actual numeroase studii si cercetari in domeniul apiterapiei care confirma efectele terapeutice benefice si actiunea ampla a acestora la nivelul organismului. Rezultatele efectelor apiterapiei s-au putut observa astfel in cazul diferitelor afectiuni degenerative cu complicatii, in cazul anumitor dezechilibre ale metabolismului cat si in situatia disfunctiilor sistemului imunitar.

Povestea Apisan Forte a inceput in urma cu mai bine de 20-30 de ani, perioada in care dl Ing. Victor Bogdan se confrunta cu o afectiune cardiovasculara cu complicatii. La acel moment terapiile conventionale nu mai dadeau randament, de aceea a inceput sa aprofundeze tainele apiterapiei si sa isi imbunatateasca sanatatea cu produse apicole precum mierea de salcam, polenul si propolisul crud. La o scurta perioada de la inceperea administrarii produselor apicole au inceput sa se observe si rezultatele: inima functiona mai bine, nu mai obosea la fel de repede, simtea o crestere semnificativa a energiei si a randamentului organismului iar starea generala era imbunatatita considerabil.

Acesta a fost momentul care l-a determinat pe  dl Ing. Victor Bogdan sa dezvolte un produs care sa combine  tot ce este mai bun din produsele apicole. Si-a facut o ferma apicola si a inceput sa foloseasca produse apicole de cea mai buna calitate, pure 100%, de provenienta BIO, mult peste produsele realizate la scara industriala.
Studiile asupra beneficiilor apiterapiei au durat mai bine de 10 ani si multe dintre acestea se regasesc publicate in lucrarile de specialitate din Romania. A continuat cu studiile si cercetarile realizate de personaje apreciate in domeniul apiterapiei, cercetatori francezi si germani. Dupa mai multe incercari de a obtine un produs unic si complex care sa ofere maximul de beneficii terapeutice, a ajuns la formula Apisan Forte.

La indrumarea d-lui dr. Octavian Popescu a depus documentatia pentru aprobarea de catre Ministerul Sanatatii pentru distribuirea produsului Apisan Forte ca supliment alimentar apiterapeutic in 2003 si obtinerea Brevetului de Inventie OSIM-Romania 2006.


Diplome si atestari obtinute de Ing. Victor Bogdan pentru Apisan Forte

Succesul Apisan Forte a fost remarcat si atestat si la  saloanele de inventii de la Geneva, Bruxelles si Bucuresti, Apisan Forte obtinand  medalia de aur la toate, la sectiunea Sanatate. Asociatia Inventatorilor din Hong Kong a oferit dlui Ing Victor Bogdan la Geneva cupa pentru cea mai buna inventie a anului 2008 - Apisan Forte!

Ing. Victor Bogdan a obtinut astfel in 2008:

 • Cupa decernata de Asociatia inventatorilor din Hong Kong la Salonul de Inventii de la Geneva
 • Medalia de Aur la Salonul international de inventii si tehnologii noi INVENTIKA - Bucuresti
 • Medalia de Aur la Salonul international de inventii si tehnologii noi Bruxelles - EUREKA
 • Medalia de Aur la Salonul international de inventii GENEVA

Apisan Forte este apreciat pentru puritatea ingredientelor si tehnologiei de procesare, specialistii considerand acest supliment apicol un adjuvant eficient in cazul:
 • afectiunilor renale si hepatice
 • constipatiei cronice si imbunatatirii digestiei
 • afectiunilor hormonale precum prostata
 • degenerescentei maculare si a afectiunilor oculare
 • afectiunilor degenerative precum diferite forme de cancer
 • afectiunilor neurologice, anxietatii, depresiei

Spectrul larg de aplicare, atat terapeutic cat si profilactic al produsului Apisan Forte a fost apreciat de specialisti inclusiv pentru capacitatea acestuia de a proteja structurile celulare, regenera si proteja intreg organismul, indiferent de varsta sau afectiuni.

Despre formula Apisan Forte, putem afirma ca este o inventie extraordinara, iar conceptul de a integra in miere doar produse apicole pure, creste sinergia principiilor active astfel incat organismul poate raspunde prompt la actiunea acestuia.

Polenul floral si mierea sunt doua dintre ingredientele principale cu actiune ampla la nivelul organismului. Pentru un efect benefic, mult potentat comparativ cu produsele industriale, Ing Victor Bogdan nu utilizeaza prelucrarea termica. Desi procesul este unul mai lent si necesita mai multa munca totul este prelucrat manual fara incalzire, adaugare de aditivi, arome, conservanti. Toate ingredientele Apisan Forte fiind naturale, pure sunt mult mai usor asimilate la nivelul organismului iar efectele se pot observa inca din prima perioada de utilizare.

Concentratia mare de principii active sustine procesul de regenerare celulara si ajuta la restabilirea echilibrului organismului. Apisan Forte ofera o sursa nutritiva importanta, iar prin complexul de ingrediente apicole, furnizeaza organismului numeroase vitamine, minerale, enzime, acizi nucleici si substante antioxidante care  faciliteaza mentinerea sanatatii si cresterea energiei intregului corp.
Indiferent ca optati pentru o administrare profilactica de intretinere si preventie sau ca terapie adjuvanta in perioadele de convalescenta sau afectiuni degenerative, Apisan Forte va fi un suport benefic pentru organism indiferent de varsta sau starea de sanatate.

Cand recomanda dl Ing. Victor Bogdan sa folosim Apisan Forte?

 • In perioadele in care organismul este suprasolicitat - efort fizic sau mental pentru imbunatatirea functiilor sistemului neurocerebral si cresterea rezistentei organismului
 • In perioadele in care organismul este supus unui stres suplimentar - interventii chirurgicale, terapii alopate complexe si de durata, in perioadele reci
 • Apisan Forte se poate utiliza in cure de 2-3 luni pentru cresterea activitatii imunologice in special in cazul infectiilor bacteriene, virale, microbiene datorate activitatii antioxidante si protejarea celulara
 • In cazul afectiunilor hepatice de tipul cirozei, hepatitei, deoarece stimuleaza procesul de detoxifiere si sustine functiile ficatului
 • Daca va doriti un cardioprotector cu spectru larg puteti lua Apisan Forte pentru imbunatatirea functiilor miocardului, imbunatatirea circulatiei sanguine si oxigenarea mai buna a sangelui, ameliorarea fibrilatiilor si a riscului dezvoltarii insuficientei cardiace sau a cardiopatiei ischemice. In cazul afectiunilor vasculare periferice, daca va simtiti adesea mainile si picioarele reci, amortite, puteti administra Apisan Forte pentru imbunatatirea circulatiei periferice
 • Apisan Forte detine de asemenea efect antiinflamator si poate fi utilizat in cazul reumatismului, artritei, afectiunilor inflamatorii de la nivelul intregului organism
 • Datorita efectului eubiotic, Apisan Forte ajuta la imbunatatirea digestie, tranzitului intestinal si restabilirea florei intestinale fiind util in situatii de constipatie si dereglari ale metabolismului
 • In cazul leziunilor cutanate de tipul arsurilor, plagilor, ulcerelor se poate administra produsul pentru efectul sau cicatrizant si regenerant
 • In situatia afectiunilor oncologice se poate administra Apisan Forte in doza terapeutica pentru restabilirea functiilor organismului, reducerea starilor de disconfort in urma terapiilor anticancer chimioterapie, radioterapie, citostatice, reducerea starilor de durere, inapetenta dar si pentru inducerea apoptozei celulelor maligne.